‘KOLENDA KABOGI’ Mali Matičini kolendari oduševili sugrađane

kolenda u ljetnikovcu Bunić Kaboga

U ljetnikovcu Bunić Kaboga,  nedjelju 11. prosinca je održana zasigurno naljepša godišnja priredba ‘Kolenda Kabogi’, gdje su nastupili mali kolendari, polaznici Matičine Radionice kolende i božićne pjesme uz umjetničke voditeljice Paolu Dražić Zekić i Sanju Dražić.

Ovi mali čuvari tradicije oživjeli su vrtove, tarace ljetnikovca donoseći običaje kolendavanja dubrovačkog kraja. Večer je započela Kolendom iz Rijeke dubrovačke u trijemu ljetnikovca, koji je udaljen svega nekoliko metara od same rijeke.

Zatonska kolenda, Dubrovačka kolenda, Cavtatska kolenda, Kolenda Gospi Kalamota, Prožurska Kolenda, Mljetska kolenda, Velolučka kolenda, Blajsko veseljenje, Kolenda iz Ponikava bile su na sinoćnjem programu, koji su izveli pjevači i orkestar ispred prepunog gledališta u prekrasnom prostoru gotičko renesansnog ljetnikovca, spomenika kulture i dubrovačke ladanjske arhitekture iz 16. stoljeća.

Na kraju programa pjevale su se božićne pjesme s porukom mira. Male kolendare na kraju je posjetio Djed Božićnjak, koji je prolazeći pokraj ljetnikovca začuo pjesmu i veselje malih kolendara.

Ovaj jedinstveni program ‘Kolenda Kabogi’ održava se treću godinu zaredom u organizaciji ogranka Matice Hrvatske u Dubrovniku i Zaklade Caboga Stiftung.

Foto: Zaklada Caboga Stiftung