Matica predstavila časopis Dubrovnik 3. i 4. 2016.

31. ožujka održana je u Saloči od zrcala promocija 3. i 4. sveska časopisa “Dubrovnik” za 2016. godinu. Promovirali su ih članovi uredništva: Davor Mojaš, glavni urednik te članovi uredništva Slavica Stojan i Ivan Viđen.

Istaknuto je da je u sadržaju svih četiriju brojeva časopisa Dubrovnik za 2016. godinu bio na početku predstavljen temat posvećen Godini Sv. Vlaha. U broju 3. zasebni temati posvećeni su slikaru Ivu Dulčiću te dubrovačkom biskupu, književniku i preporoditelji Matu Vodopiću.

U broju 4. 2016. godine, značajan prostor dan je obljetnici Shakespeareove smrti kojom prigodom je objavljeno devet sadržajno različitih doprinosa autora koji se Shakespeareovim životom i djelom bave kao povjesničari književnosti, dramaturzi, scenografi i režiseri, ali i kao pjesnici. Pročitana je tom prigodom pjesma koju je Luku Paljetak posvetio Tamnoj Gospi Shakespeareovih soneta.

Zaseban temat čini poezija Milana Milišića i sjećanja na ovog dubrovačkog  pjesnika i intelektualca koji je poginuo na samom početku Domovinskog rata. Pored spomenutih sadržaja i jedan i drugi broj časopisa sadržavaju više radova vezanih uz povijest hrvatske kulture, književnosti i kazališta, kao i niz poticajnih ogleda i osvrta.

Foto: Dubrovačke knjižnice