Akademik Paljetak postao član Europske akademije znanosti, književnosti i umjetnosti

Član dubrovačkog ogranka Matice hrvatske, akademik Luko Paljetak postao je počasni član Europske akademije znanosti, književnosti i umjetnosti Leonardo da Vinci (European Academy of Science Arts and Literature Leonardo da Vinci) sa sjedištem u Antibesu, u Francuskoj.

Ovo vrijedno priznanje za DuList je rado prokomentirao i sam Paljetak.

– Uputili su mi 10. ožujka pismo u kojemu su mi javili kako im je zadovoljstvo obavijestiti me da su me, na prijedlog gosp. Ante Glibote, podpredsjednika Akademije, izabrali za stalnog člana. Članove akademije Leonardo da Vinci tvore stručnjaci na najvećem nivou iz ovih područja – nauke i umjetnosti, te književnosti, a među njima je i četrdesetak Nobelovaca – istaknuo je gospar Paljetak.

Pismo je potpisao generalni sekretar Akademije, dr. N. Lemaire D’agaggio. Njihovo je sjedište u Monte Carlu te, naravno, u Antibesu, a zanimljivo je dodati i to kako, osim gospara Glibote i Paljetka, u European Academy of Science Arts and Literature nema još puno naših ljudi, a sastoji se od članova koji su vrhunski stvaraoci u svojim domenama.

Čestitamo gosparu Paljetku!

 

Izvor: DuList