Nova slikovnica – Paskoje Miličević, graditelj Dubrovnika

Upravo je pred Božić izašla nova slikovnica u okviru izdavačke djelatosti OMH u Dubrovniku. Posrijedi je priča o životu i djelu znamenitog inženjera i graditelja Paskoja Miličevića. Slikovnica pripovijeda o tome kako je Paskoje gradio Grad i što je sve podigao u Dubrovniku u vrijeme najvećeg procvata Republike koje zove zlatnim dobom.
Na djeci primjeren način (8 do 14 godina) protumačeno je kako su se u Dubrovniku podizale zidine i tvrđave, kako je nastao lukobran Kaše, kako je inženjer Paskoje ukrotio izvor rieke Omble te iskoristio snagu njezinih voda da pokrenu niz mlinova i stupa koje je koristila tada vrlo važna za gospodarstvo države tekstilna manufaktura.

Priča je ilustrirana odličnim ilustracijama Joška Marušića, arhitekta i majstora stripa i crtanog filma. Ona osvjetljava nepoznatu stranu života i djela znamenitog našeg prethodnika, a pruža i uvid u toplinu njegova obiteljskog doma za kojom potreba traje od najdubljih povijesnih vremena sve do danas. Idealna knjiga za božićno vrijeme, za velike i male, za ljubitelje tradicijskih vrijednosti i one koji će to tek postati.