Promocija izdanja Matice hrvatske – Ogranak Dubrovnik u Kotoru

Druga od šest promocija izdavača predviđenih projektom Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige održana je 17. ožujka 2011. godine s početkom u 18 h u Crkvi Svetog Duha u Kotoru, gdje je svoju izdavačku djelatnost predstavila Matica hrvatska – Ogranak Dubrovnik.

U programu su sudjelovali: Ivana Burđelez, Vesna Čučić, Anamarija Paljetak i Luko Paljetak. Večer je svojim glazbenim izvedbama uljepšala flautistica Ivanka Muhadinović.

Gospođa Ivana Burđelez, predsjednica Matice hrvatske – Ogranak Dubrovnik predstavila je cjelokupnu izdavačku djelatnost dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

Akademik Luko Paljetak predstavio je kapitalno djelo Povijest Dubrovnika dominikanca Serafina Razzija. Ova je knjiga nakon 415 godina prvi put prevedena na hrvatski jezik. To je prva tiskana knjiga o povijesti Dubrovnika i Dubrovačke Republike.

Gospođa Vesna Čučić, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik predstavila je posljednji broj časopisa Dubrovnik iz 2010. godine posvećen sedamdesetogodišnjici rođenja Stijepa Mijovića Kočana, pjesnika, putopisca, redatelja, scenarista, pedagoga, urednika i romanopisca.

Gospođa Anamarija Paljetak predstavila je biblioteku Psiha, koja se sastoji od pet knjiga poezije autora Iva Vojnovića, Williama Shakespearea, Vladimira Nazora, Oscara Wildea i Pabla Nerude.

Sljedeća promocija izdavača u sklopu Projekta održat će se 17.4.2011. godine u Centralnoj narodnoj biblioteci Đurđe Crnojević na Cetinju, gdje će svoja izdanja predstaviti Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku.