Promocija knjige Dosta je bilo priče

Logo Matice hrvatske

U čitaonici Narodne knjižnice Grad u Dubrovniku 4. studenoga s početkom u 19h održana je promocija knjige Dosta je bilo priče. Knjiga sadrži izbor iz hrvatske i crnogorske proze i druga je od triju knjiga koje će biti izdane u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige. Prethodila joj je knjiga Svijeća ispod glasa, izbor iz hrvatske i crnogorske proze, a slijedit će je izbor iz hrvatske i crnogorske drame. Glavni urednici knjige su akademik Luko Paljetak i crnogorski književnik Andrej Nikolaidis.

Od hrvatskih autora u knjizi su zastupljeni: Ivan Aralica, Zvonimir Buljević, Rade Jarak, Živko Jeličić, Vjekoslav Kaleb, Tonči Petrasov Marović, Slobodan Novak, Eta Rehak, Petar Šegedin i Feđa Šehović, a od crnogorskih: Sreten Asanović, Aleksandar Bečanović, Balša Brković, Muzafer Čauši, Ilija Đurović, Andrej Nikolaidis, Ratko Radunović, Ognjen Spahić, Marko Vešović i i Vladimir Vojinović.

Na predstavljanju su sudjelovali: Muzafer Čauši, Vesna Čučić, Varja Đukić, Ilija Đurović, Rade Jarak, Andrej Nikolaidis i Feđa Šehović.

Promocija iste knjige održana je 05. studenoga u u Koncertnoj dvorani ŠOSMO «Vida Matijan» u Crkvi Svetog Duha u Kotoru s početkom u 19h.