Promocija knjige Svijeća ispod glasa

Logo Matice hrvatske

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik i Gradska biblioteka Kotor sa svojim partnerima, Maticom hrvatskom – Ogranak Dubrovnik i NVO-om Prostory iz Podgorice, 17. listopdada u čitaonici Narodne knjižnice Grad u Dubrovniku predstavile su knjigu Svijeća ispod glasa. To je prva od triju knjiga koje će izdati u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige, a sadrži izbor iz hrvatske i crnogorske poezije. Glavni urednici knjige su akademik Tonko Maroević i crnogorski pjesnik Aleksandar Bečanović.

Od hrvatskih autora u knjizi su zastupljeni: Gordana Benić, Danijel Dragojević, Jakša Fiamengo, Vesna Krmpotić, Milan Milišić, Luko Paljetak, Vesna Parun, Kruno Quien, Ivan Slamnig i Dubravko Škurla, a od crnogorskih: Aleksandar Bečanović, Balša Brković, Ljubomir Đurković, Pavle Goranović, Mladen Lompar, Sanja Martinović, Jelena Nelević, Nebojša Nikčević, Milorad Popović i Dragana Tripković.

Na predstavljanu su sudjelovali: Aleksaispod_glasa3ndar Bečanović, Vesna Čučić, Varja Đukić, Ljubomir Đurković, Jakša Fiamengo, Vesna Krmpotić, Tonko Maroević, Jelena Nelević i Luko Paljetak.

Promocija iste knjige održala se 18. listopada u Koncertnoj dvorani ŠOSMO «Vida Matijan» u Crkvi Svetog Duha u Kotoru s početkom u 19h.

Na promociji u Kotoru sudjelovali su: Jasmina Bajo, Aleksandar Bečanović, Varja Đukić, Jakša Fiamengo, Vesna Krmpotić, Mladen Lompar, Tonko Maroević, Jelena Nelević i Luko Paljetak.