Predstavljanje izdanja Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku

U Centralnoj narodnoj biblioteci Đurđe Crnojević na Cetinju 13. travnja 2011. godine s početkom u 18h u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige održana je promocija izdanja Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku. Bila je to treća od šest promocija koje su predviđene Projektom , a koje uključuju tri promocije hrvatskih izdavača u Kotoru i na Cetinju i tri promocije crnogorskih izdavača u Dubrovniku.

Na promociji su sudjelovali: Ivana Lazarević, Vesna Miović, Stane Perišin, Slavica Stojan, i Nenad Vekarić.

Sudionici su predstavili rad, osoblje i izdavačku djelatnost Zavoda, a svaki od njih predstavio je vlastita djela. Predstavili su i časopis Anali (Dubrovnik Annals), koji izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku, a u kojem se objavljuju istraživanja koja se tiču povijesti Dubrovnika, prikazi knjiga te sažeci posebnih izdanja Zavoda.

Zavod za povijesne znanosti u Dubrovniku osnovan je 17. svibnja 1949. godine kao Historijski institut u sastavu tadašnje Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti (JAZU), a 1990. godine preimenovan je u Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Glavna djelatnost Zavoda je proučavanje povijesti Dubrovnika i Dubrovačke Republike.

Svojim glazbenim izvedbama na flauti večer je uljepšala Ksenija Barbić, učenica srednje muzičke škole Vida Matijan u Kotoru.